30.11.2014 г.

палачинки

Палачинки

Необходими продукти

  • 1 ч.ч прясно мляко
  • 1 яйце
  • 1 ч.ч брашно
  • маргарин 2 с.л
  • щипка сол
  • щипка захар

Пропорцията която правя е 1:1:1/мляко,брашно,яйца/
Излизат около 5 палачинки
Прясното мляко може да се замести само с вода или сухо мляко,но тогава не стават толкова вкусни и плътни.

За 10 палачинки
  • 2 ч.ч прясно мляко
  • 2 яйца
  • 2ч.ч брашно
  • маргарин-2 с.л
  • щипка сол
  • щипка захар

Начин на приготвяне

  1. Добавя се прясното мляко
  2. Пресяваме брашното и малко по малко добавяме към млякото и яйцата за да не стане на бучки
  3. Добавяме щипка сол и щипка захар за да овкуси
  4. Сгорещяваме тигана и слагаме маргарина,след като се разтопи го връщаме в сместа и разбъркваме добре
  5. Добавяме още малко маргарин в тигана за да пържем с него и изсипваме с чарпак от сместа колкото да се покрие дъното да не е прекалено дебело.
  6. Когато палачинката може да се отлепи сама от тигана , по кра
  7. Разбиваме яйцата
  8. йщата значи може да се обърне
  9. Готовите палачинки се навиват на руло със сладко/конфитюр, течен шоколад,мармалад/ или солено/сирене,салам.../

Няма коментари:

Публикуване на коментар