Палачинки
Необходими продукти
- 1 ч.ч прясно мляко
- 1 яйце
- 1 ч.ч брашно
- маргарин 2 с.л
- щипка сол
- щипка захар
Пропорцията която правя е 1:1:1/мляко,брашно,яйца/
Излизат около 5 палачинки
Прясното мляко може да се замести само с вода или сухо мляко,но тогава не стават толкова вкусни и плътни.
За 10 палачинки
- 2 ч.ч прясно мляко
- 2 яйца
- 2ч.ч брашно
- маргарин-2 с.л
- щипка сол
- щипка захар
Начин на приготвяне
- Добавя се прясното мляко
- Пресяваме брашното и малко по малко добавяме към млякото и яйцата за да не стане на бучки
- Добавяме щипка сол и щипка захар за да овкуси
- Сгорещяваме тигана и слагаме маргарина,след като се разтопи го връщаме в сместа и разбъркваме добре
- Добавяме още малко маргарин в тигана за да пържем с него и изсипваме с чарпак от сместа колкото да се покрие дъното да не е прекалено дебело.
- Когато палачинката може да се отлепи сама от тигана , по кра
- Разбиваме яйцата
- йщата значи може да се обърне
- Готовите палачинки се навиват на руло със сладко/конфитюр, течен шоколад,мармалад/ или солено/сирене,салам.../
Няма коментари:
Публикуване на коментар