20.02.2015 г.

гювече с кайма

Необходими продукти

  • Кайма-0.500гр
  • Кисели краставички-2-3
  • Картофи-4-5 по едри
  • сол,чубрица,черен пипер на вкус
  • Яйца-3бр
  • Домат
  • От това количество излизат три гювечета.







Начин на приготвяне

  1. Сваряваме картофите, обелваме ги и нарязваме на кубчета
  2. Във всяко едно гювече разстиламе каймата поръсваме предварително каймата с подправки  по стените на гювечето
  3. Залепяме по стените кисели краставички
  4. Вече сварените картофи и нарязани ги слагаме в средата на гювечето.
  5. Върху картофите нарязваме малко домат или доматено пюре
  6. Печем на 180 градуса
  7. 5-10 мин преди да ги извадим счупваме едно яйце отгоре и запичаме още малко.
  8. След като се запече яйцето изваждаме и обръщаме на обратно в чиния. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар