лангиди
Необходими продукти
- яйца-2бр
- брашно
- бакпулвер
- вода
- олио
- сирене
2 яйца се разбиват добре към тях добавяме половин пакетче бакпулвер
В отделен съд приготвяме-1 ч.чаша кисело мляко,1 ч.чаша вода, 1 ч. чаша брашно (около 2 чаши,за да се получи гъсто тесто)– разбърква се добре ,прибавя се сол на вкус, бучка (100-150гр.) натрошено сирене.
Трябва да се получи много гъста каша,тогава прибавяме яйцата с бакпулвера,разбърква се добре и се оставя да шупне от бакпулвера в не много нагрято олио се пуска със супена лъжица в тигана. Не се препържват!
Няма коментари:
Публикуване на коментар