Необходими продукти
- зелеви листа
- ориз.1 1/2 ч.ч
- свинско месо-около 0.300 гр
- кайма-0.150гр
- морков
- лук
- домат
- сол,чубрица и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
В по дълбок тиган запържваме лука и моркова до златист цвят,добавяме на много ситно нарязано свинското месо запържваме докато месото побелее.Изчистваме и измиваме добре ориза добавяме и него.В отделна купа размиваме каймата с вода и я доливаме в тигана.Варим около 15-20 мин докато ориза се надуе, тогава подправяме на вкус и слагаме домата.Варим още около 2-3 мин и сваляме от котлона.Сместа не трябва да става водниста, а гъста.Разстиламе зелевите листа и по средата слагаме от плънката,сгъваме ги или ги навиваме и ги поставяме една по една в тенджера.Най отгоре заливаме с малко олио и червен пипер,няколко чаши вода колкото да се покрият сърмите и най отгоре слагаме една чиния с дъното нагоре като капаче да стане.Варят се около 40 мин докато омекнат хубаво зелевите сърми.
Поднася се ,като основно ястие.
Няма коментари:
Публикуване на коментар