тутманик
Продукти
- брашно 800гр
- яйца 3бр един жълтък за намазването
- сирене около 400гр
- хладка вода 400гр
- краве масло 125гр
- мая едно кубче
- щипка сол,щипка захар
- ябълков оцет 2 с.л
- Приготвяне
- тавата трябва да е силно намаслена отгоре намазваме с жълтъка
- Натрошаваме маята в купа и добавяме хладката вода, прибавяме захарта и 2-3 с.л брашно
- Когато маята започне да се активизира прибавяме оцета,солта, яйцата и пресятото брашно
- Започваме да месим тесто
- Оставяме тестото да втаса покрито с кърпа на топло
- Разтопяваме кравето масло и в купа натрошаваме сиренето
- След като втаса тестото го делим на 4 топки всяка топка я потапяме в разтопеното масло и разточваме
- Поръсваме със сирене , върху нея слагаме следващата разточена топка и така всичките 4ри топки
- Навиваме на руло
- Режим рулото на кръгчета горе долу на разстояние два пръста нареждаме ги в тавата
- Оставяме още десетина минути на топло да повтаса и след това намазваме с жълтък.
- Слагаме да се пече в загрята фурна на 180 градуса
- БОН АПЕТИ !!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар