19.03.2015 г.

тутманик

Продукти
  • брашно 800гр
  • яйца 3бр един жълтък за намазването
  • сирене около 400гр
  • хладка вода 400гр
  • краве масло 125гр
  • мая едно кубче
  • щипка сол,щипка захар
  • ябълков оцет  2 с.л

  • Приготвяне
  • тавата трябва да е силно намаслена отгоре намазваме с жълтъка
  • Натрошаваме маята в купа и добавяме хладката вода, прибавяме захарта и 2-3 с.л брашно
  • Когато маята започне да се активизира прибавяме оцета,солта, яйцата и пресятото брашно
  • Започваме да месим тесто
  • Оставяме тестото да втаса покрито с кърпа на топло
  • Разтопяваме кравето масло и в купа натрошаваме сиренето
  • След като втаса тестото го делим на 4 топки всяка топка я потапяме в разтопеното масло и разточваме
  • Поръсваме със сирене , върху нея слагаме следващата разточена топка и така всичките 4ри топки
  • Навиваме на руло
  • Режим рулото на кръгчета горе долу на разстояние два пръста нареждаме ги в тавата
  •  Оставяме още десетина минути на топло да повтаса и след това намазваме с жълтък.
  • Слагаме да се пече в загрята фурна на 180 градуса
  • БОН АПЕТИ !!!





Няма коментари:

Публикуване на коментар