3.03.2015 г.

Пита с течен шоколад

Продукти
  • прясно мляко- 100 гр
  • яйца- 3бр
  • захар - 100гр
  • хладка вода- 150мл
  • 1 кубче мая 42гр
  • масло- 100 гр
  • Брашно- около 1кг
  • течен шоколад- 0,200гр
  • орехи - 100гр
  • 1 ч.л сол


Приготвяне
  • Разбъркваме яйцата със захарта, добавяме прясното мляко и водата
  • Разбъркваме докато се разбии захарта
  • Добавяме брашното със маята и солта
  • Разбъркваме и добавяме маслото трябва да е разтопено
  • Омесваме тестото
  • Делим на три топки
  • Намазваме тавата
  • Разточваме всяка топка можем със шоколад и отгоре слагаме втората разточена топка, пак мажем със шоколад и тогава слагаме последната разточена топка
  • В средата правим кръг от чаша и започваме да режим осем парчета и после всяко парче го делим на две
  • Завъртаме парчетата
  • Оставяме да втаса
  • Накрая след като е втасала мажем с белтък, поръсваме със захар и орехи
  • Печем на 180 градуса предварително загрята

Няма коментари:

Публикуване на коментар