ЗА 1 БЛАТ
- 4 яйца
- 1 ч.ч захар
- 1ч.ч. брашно
- 1 бакпулвер
- Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, задължително разбивайте с миксер поне 10-15мин
- След това добавете пресятото брашно смесено с бакпулвер
- Разбийте още малко с миксера
- Включете фурната да загрява на 180 градуса
- Намазняваме хубаво тава и отгоре отупваме в брашно за да не залепне блата при ваденето
- Изсипете сместа
- Пече се 10-15мин до кафеникав цвят и през това време докато се пече може да започнете следващия блат по същия начин и рецепта.
- В зависимост от големината която желаете си изберете и
700 гр мляко сложих да заври с 150гр захар
В отделна купа разбърках нишестето със 140гр вода и след като завря млякото го добавих с непрестанно бъркане докато нишестето се сгъсти
Между блатовете сложих от крема и орехи самия блат залях с компот за да може да омекне и да не остава сух най-отгоре сложих и малко шоколадови пръчици
Нужно е да престои малко за да омекне няколко часа или една нощ
Реже се на парчета
Няма коментари:
Публикуване на коментар