25.03.2015 г.

домашна торта

ПРОДУКТИ
ЗА 1 БЛАТ
  • 4 яйца
  • 1 ч.ч захар
  • 1ч.ч. брашно
  • 1 бакпулвер
Приготвяне




  • Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, задължително разбивайте с миксер поне 10-15мин
  • След това добавете пресятото брашно смесено с бакпулвер
  • Разбийте още малко с миксера
  • Включете фурната да загрява на 180 градуса
  • Намазняваме хубаво тава и отгоре отупваме в брашно за да не залепне блата при ваденето
  • Изсипете сместа

  • Пече се 10-15мин до кафеникав цвят и през това време докато се пече може да започнете следващия блат по същия начин и рецепта.
  • В зависимост от големината която желаете си изберете и


    тава, колкото е по малка блата ще е по висок.Може да опечете два блата и единия да го срежете с  конец и ще станат три блата предостатъчни за една торта
За крема използвах нишесте както е описано на опаковката
700 гр мляко сложих да заври с 150гр захар
В отделна купа разбърках нишестето със 140гр вода и след като завря млякото го добавих с непрестанно бъркане докато нишестето се сгъсти
Между блатовете сложих от крема и орехи самия блат залях с компот за да може да омекне и да не остава сух най-отгоре сложих и малко шоколадови пръчици
Нужно е да престои малко за да омекне няколко часа или една нощ
Реже се на парчета

Няма коментари:

Публикуване на коментар