14.11.2014 г.

сач

Необходими продукти-продуктите са ориентировачни зависи от големината на сача и вашите предпочитания.Аз го правя така

 

Време на приготвяне около


  • Свинско месо-1кг
  • Пилешко месо/Пилешко филе-0,400гр
  • Шунка-200гр
  • Гъби-300гр
  • Червена чушка 3-4бр
  • Морков-2бр
  • лук-2бр
  • Яйца-4бр
  • Сирене-200гр
  •  Мед
  •  сол
  • домат 1-2бр
  •  По желание може да се добави кърначе,бекон и др..

Начин на приготвяне



Запържваме нарязаните на ситно зеленчуци/гъби,чушка,морков,лук,домат/ добавяме сол и червен пипер,при достигане на златист цвят добавяме свинското и пилешкото месо нарязано на кубчета и  предварително овъргаляно в малко мед за по хрупкав и приятен вкус .След,като се задушат ги слагаме в сача добавяме и шунка на дребни парченца.Пече се около 3 часа на 150 градуса до опичане на продуктите,добавяме яйцата със сирене и допичаме още 7-8мин.За декорация отгоре сложих и някое кюфтенце :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар