12.11.2014 г.

Плодова торта

За блата необходими продукти

  • 5 яйца
  • 1 1/4ч.ч захар
  • 1 бакпулвер
  • 2ч.ч брашно


За крема



  • 1 литър прясно мляко
  • 5 супени лъжици брашно
  • 1ч.ч захар
  • 5 жълтъка
  • 2-3 лъжици краве масло или маргарин
  • ванилия

 Декорация плодове,желатин и сметана

Начин на приготвяне


Смесваме яйцата захарта,бакпулвера и накрая брашното.Може да приготвите шоколадов блат като заместите 1/4 ч.ч. от брашното с неподсладено какао. Печете го в предварително загрята на 180 С фурна докато получите златисто кафяв блат.Разделяме го на две части-на два блата
Крем

 Разбийте яйцата със захарта, ванилията, 250 мл. от прясното мляко и брашното,останалото мляко го слагаме на котлона докато заври и тогава го изсипваме при останалата смес.Бъркаме до получаване на крема който желаем.След като са готови и блатовете крема се разпределя върху тях.Готовата торта се съхранява поне 3ч в хладилник за да се стегне.Най-отгоре плодовете се намазват с желатин за да не почернеят

ДА ВИ Е СЛАДКО

Няма коментари:

Публикуване на коментар