За блата необходими продукти
- 5 яйца
- 1 1/4ч.ч захар
- 1 бакпулвер
- 2ч.ч брашно
За крема
- 1 литър прясно мляко
- 5 супени лъжици брашно
- 1ч.ч захар
- 5 жълтъка
- 2-3 лъжици краве масло или маргарин
- ванилия
Декорация плодове,желатин и сметана
Начин на приготвяне
Смесваме яйцата захарта,бакпулвера и накрая брашното.Може да приготвите шоколадов блат като заместите 1/4 ч.ч. от брашното с неподсладено какао. Печете го в предварително загрята на 180 С фурна докато получите златисто кафяв блат.Разделяме го на две части-на два блата
Крем
Разбийте яйцата със захарта, ванилията, 250 мл. от прясното мляко и брашното,останалото мляко го слагаме на котлона докато заври и тогава го изсипваме при останалата смес.Бъркаме до получаване на крема който желаем.След като са готови и блатовете крема се разпределя върху тях.Готовата торта се съхранява поне 3ч в хладилник за да се стегне.Най-отгоре плодовете се намазват с желатин за да не почернеят
ДА ВИ Е СЛАДКО
Няма коментари:
Публикуване на коментар