13.11.2014 г.

боб чорба

Необходими продукти

  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 домат
  • 1 чушка
  • Джоджен
  • целина
  • магданоз
  • сол
  • червен пипер
  • олио

Начин на приготвяне


За около два три часа оставяме боба да кисне във вода.Изхвърляме водата и наливаме нова.

Нарязваме на ситно чушката,моркова,лука и ги добавяме.
След като е омекнал боба добавяме джоджена,целината,магданоза и домата на дребно.
Когато всичко се е сварило и малко преди да го изключим от котлона слагаме в тиганче малко червен пипер и олио за около 10-15 сек докато се сгорещи олиото.
След като е завряло го изсипваме в тенджерата с боба и тогава ястието е готово.
Поднася се топло или горещо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар