Небходими продукти
Време на приготвяне 2ч
- Свинско месо-0,500гр
- Телешко месо-0,500гр
- Лук-едно глава
- Яйце-1бр
- Галета-2-3с.л.
- чубрица една щипка
- Сол на вкус
- Черен пипер на вкус
- Олио-2-3с.л
- Кисело мляко-1 с.л
Начин на приготвяне
С машинка за мелене смиламе телешкото и свинското месо,омесваме добре получената кайма.Към нея добавяме една настъргана глава лук,едно яйце,галетата,черен пипер,чубрица,киселото мляко.
Смесваме и объркваме добре всички продукти.Оставяме за 1ч в хладилника за да се стегне малко сместа.Вземаме малки късчета от сместа правим ги на леки сплескани топчета не много дебели,овалваме в брашно и пържим в предварително загрято олио до кафеникав цвят..Пържи се на бавен огън за да не останат сурови.
Няма коментари:
Публикуване на коментар