20.11.2014 г.

Домашни кюфтета

Небходими продукти

Време на приготвяне 2ч


  1. Свинско месо-0,500гр
  2. Телешко месо-0,500гр
  • Лук-едно глава
  • Яйце-1бр
  • Галета-2-3с.л.
  • чубрица една щипка
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус
  • Олио-2-3с.л
  • Кисело мляко-1 с.л 

Начин на приготвяне


С машинка за мелене смиламе телешкото и свинското месо,омесваме добре получената кайма.Към нея добавяме една настъргана глава лук,едно яйце,галетата,черен пипер,чубрица,киселото мляко.
Смесваме и объркваме добре всички продукти.Оставяме за 1ч в хладилника за да се стегне малко сместа.Вземаме малки късчета от сместа правим ги на леки сплескани топчета не много дебели,овалваме в брашно и пържим в предварително загрято олио до кафеникав цвят..Пържи се на бавен огън за да не останат сурови.

Няма коментари:

Публикуване на коментар