Пилешка супа
Време на приготвяне около 1ч30мин
Необходими продукти
- Пилешки бутчета-около 0.500гр
- Лук-1глава
- морков-1бр
- Фиде
- Кортоф-4-5бр
- Тарос или магданос
- сол на вкус
- черен пипер
- яйце-1бр
- доматено пюре-1.с.л
- кисело мляко-2 с.л
- пащърнак-0,20гр слага се малко за вкус
Начин на приготвяне
Предварително сваряваме бутчетата в подсолена вода.След като са сварени прецеждаме бульона и го пресипваме в друга тенджера.Обезкостяваме бутчетата,като обираме само месото.Нарязваме го на малки късчета.Слагаме бульона да заври - към него добавяме на кубчета нарязан картоф, морков,лук,пащърнак.След като омекнат добавяме нарязаното месо, сол на вкус,малко фиде,черен пипер,тарос/естрагон/ и доматено пюре.След 10-15 мин след като се е сварило фидето изключваме котлона и застройваме супата.В отделна купичка разбиваме яйцето и добавяме киселото мляко-разбиваме добре.Към тази смес започваме да добавяме малко по малко от вече готовата супа и непрестанно разбиваме сместа добавяме около 3-4 черпака.Тази смес се връща в тенджерата с лека струя и непрестанно бъркане за да не се пресече супата.По желание за да се сгъсти може да се добави и 2-3 с.л брашно с малко вода.
Поднася се гореща по желание с люта чушка и оцет.
Няма коментари:
Публикуване на коментар