29.11.2014 г.

Пилешка супа

Пилешка супа

Време на приготвяне около 1ч30мин

Необходими продукти

  • Пилешки бутчета-около 0.500гр
  • Лук-1глава
  • морков-1бр
  • Фиде
  • Кортоф-4-5бр
  • Тарос или магданос
  • сол на вкус
  • черен пипер
  • яйце-1бр
  • доматено пюре-1.с.л
  • кисело мляко-2 с.л
  • пащърнак-0,20гр слага се малко за вкус

 

Начин на приготвяне

Предварително сваряваме бутчетата в подсолена вода.След като са сварени прецеждаме бульона и го пресипваме в друга тенджера.Обезкостяваме бутчетата,като обираме само месото.Нарязваме го на малки късчета.
Слагаме бульона да заври - към него добавяме на кубчета нарязан картоф, морков,лук,пащърнак.След като омекнат добавяме нарязаното месо, сол на вкус,малко фиде,черен пипер,тарос/естрагон/ и доматено пюре.След 10-15 мин след като се е сварило фидето изключваме котлона и застройваме супата.В отделна купичка разбиваме яйцето и добавяме киселото мляко-разбиваме добре.Към тази смес започваме да добавяме малко по малко от вече готовата супа и  непрестанно разбиваме сместа добавяме около 3-4 черпака.Тази смес се връща в тенджерата с лека струя и непрестанно бъркане за да не се пресече супата.По желание за да се сгъсти може да се добави и 2-3 с.л брашно с малко вода.
Поднася се гореща по желание с люта чушка и оцет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар