необходими продукти
- ориз-2 ч.ч.
- гъби-0.150гр
- пипер-2бр
- лук- 1 глава
- морков-2бр
- Сол и черен пипер на вкус
- маслини-0.200гр
Начин на приготвяне
Изчистваме и измиваме добре оризаНарязваме на кубчета моркова и чушката и на много ситно лука.
Измеваме и изчистваме гъбите и ги нарязваме на малки кръгчета.
В предварително загрято олио запържваме вече нарязаните зеленчуци/гъби,лук,морков,пипер/
След като достигне златист цвят лука добавяме ориза.Объркваме добре и доливаме 2 ч.ч вода.Поръсваме сол и черен пипер на вкус,при необходимост когато набъбне ориза доливаме още вода..Когато е достатъчно набъбнал ориза не хрупа и всички зеленчуци са омекнали,ястието е готово 3-4 мин преди да го изключим от котлона добавяме цели маслини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар