Време на приготвяна 2ч
За тестото
Брашно-1кг
Мая-суха или на кубче 1бр
Олио- 2 с.л
1 яйце-само белтък
щипка сол
щипка захар
2 ч.ч хладка вода или прясно мляко
За плънката
Колбас-0.300гр
Сирене-0,100гр
кашкавал-200гр
лютеница
кисели краставички-1-2бр
Пресяваме брашното и го изсипваме по-дълбока купа.В средата правим кладенче и изсипваме маята,белтъка,солта,захарта,олиото и хладката вода.Объркваме добре.Изсипваме сместа на масата и омесваме добре тестото,до средно твърдо положение.Според температурата го оставяме на топло да втаса за два часа.
Нарязваме на дребни кубчета колбаса и киселите краставички и натрушаваме сиренето.
След , като е втасало тестото правим го на малки топки и ги растиламе на масата с точилка.по средата слагаме плънката и в двата края ги формоваме по наше желание-навиваме ги,сгъваме като пица калцоне,като мидичка или риба с помощта на къдраво ножче
Отгоре ги намазваме с жълтък,поръсваме с шарена сол и настъргваме кашкавал
Слагаме ги в намазнена тава и печем на 200 градуса предварително загрята до златист цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар