зелеви сърми
Неообходими продукти
- Кисело зеле
- кайма-0,400
- ориз-1/3 ч.ч
- чубрица,кимион,джоджен,сол
- лук-1бр
- морков-1бр
- домат-1бр
- олио
- магданоз
Подготовка
- Нарязваме на ситно лука,моркова и домата
- Каймата размиваме с малко вода за да не става на бучки
- Измиваме и изчистваме листата от зелката
изчистваме и измиваме ориза
Начин на приготвяне
В тиган запържваме лука и моркова.Добавяме червения пипер и домата.След около 5мин добавяме и каймата размита с малко вода и подправките.След което слагаме и ориза,бъркаме по често и внимаваме да не загори защото ориза залепва бързо.След 10 мина сваляме от котлона.Разтиламе зелевите листа и добавяме малко от сместа и сгъваме, слагаме ги в тенджера-Накрая след като сме ги завили всичките сърми и подредили в тенджерата,заливаме ги с вода олио и малко червен пипер ги затискаме с чиния отгоре
Няма коментари:
Публикуване на коментар