2.12.2014 г.

зелеви сърми

Неообходими продукти 

  • Кисело зеле 
  • кайма-0,400
  • ориз-1/3 ч.ч
  • чубрица,кимион,джоджен,сол 
  • лук-1бр 
  • морков-1бр 
  • домат-1бр
  • олио 
  • магданоз 

Подготовка 

  1. Нарязваме на ситно лука,моркова и домата
  2.  Каймата размиваме с малко вода за да не става на бучки 
  3. Измиваме и изчистваме листата от зелката изчистваме и измиваме ориза 

Начин на приготвяне

 В тиган запържваме лука и моркова.Добавяме червения пипер и домата.След около 5мин добавяме и каймата размита с малко вода и подправките.След което слагаме и ориза,бъркаме по често и внимаваме да не загори защото ориза залепва бързо.След 10 мина сваляме от котлона.Разтиламе зелевите листа и добавяме малко от сместа и сгъваме, слагаме ги в тенджера-Накрая след като сме ги завили всичките сърми и подредили в тенджерата,заливаме ги с вода олио и малко червен пипер ги затискаме с чиния отгоре

Няма коментари:

Публикуване на коментар