2.12.2014 г.

картофени кюфтета

Необходими продукти 

  • 1 кг картофи 
  • лук-1глава
  •  сирене-0,150 гр 
  • щипка чубрица
  • черен пипер 
  • 2 яйца 
  • брашно за паниране

Начин на приготвяне 

В тенджера с вода слагаме картофите за да се сварят.След като омекнат са сварени, оставя ме ги да изстинат и ги намачкваме,добавяме към тях ситно нарязана глава лук,яйцето и натрошено сирене.Прибавяме чубрицата и черния пипер.Разбъркваме добре и оставяме за около час в хладилника.След като са е поохладила сместта вземаме на малки късчета и ги оформяме на топчета не много големи.След това ги овалваме в брашно, а след брашното в яйце- пържим ги в предварително загрято олио до получаване на златисто-кафеникав цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар