Необходими продукти
- 1 кг картофи
- лук-1глава
- сирене-0,150 гр
- щипка чубрица
- черен пипер
- 2 яйца
- брашно за паниране
Начин на приготвяне
В тенджера с вода слагаме картофите за да се сварят.След като омекнат са сварени, оставя ме ги да изстинат и ги намачкваме,добавяме към тях ситно нарязана глава лук,яйцето и натрошено сирене.Прибавяме чубрицата и черния пипер.Разбъркваме добре и оставяме за около час в хладилника.След като са е поохладила сместта вземаме на малки късчета и ги оформяме на топчета не много големи.След това ги овалваме в брашно, а след брашното в яйце- пържим ги в предварително загрято олио до получаване на златисто-кафеникав цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар