Необходими продукти
- Картофи-0,500гр или по ваше желание
- Свинско месо-0.300гр
- Лук
- Морков
- Магданоз
- доматено пюре-0.100 гр или два домата
- червен пипер,сол,олио,чубрица
- Пипер
- Патладжан
Подготовка
- Картофите ги нарязваме на не много тънки филийки
- Свинското месо го нарязваме на малки кубчета
- Лука се нарязва на шайби
- Моркова, пипер и патладжана се наряззват на много ситно.
Начин на приготвяне
В по дълбока тенджера запържваме лука с моркова,патладжана и чушката за около 2-3 мин.Добавяме месото със щипка червен пипер е разбъркваме.Запържваме за около 5 мин докато месото добие по- бял вид. Наливаме вода около 4-5 ч.ч. Оставяме да ври на слаб огън.Доливаме вода ,ако е нужно.За около 30 мин се сваряват месото и картофите, тогава добавяме доматеното пюре,магданоза, солта и чубрицата.Оставяме още 10на мин да поври.Когато напълно всички продукти са се свалили сваляме от котлона.
При нужда може да сгъстим с малко брашно промито с вода.
Картофите със свинско може също и да запечем след , като ги запържихме може да се сложат във фурната за около половин час на предварително загрята фурна на 200 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар