5.12.2014 г.

свинско с картофи

Необходими продукти


  • Картофи-0,500гр или по ваше желание
  • Свинско месо-0.300гр
  • Лук
  • Морков
  • Магданоз
  • доматено пюре-0.100 гр или два домата
  • червен пипер,сол,олио,чубрица
  • Пипер
  • Патладжан


Подготовка

  • Картофите ги нарязваме на не много тънки филийки
  • Свинското месо го нарязваме на малки кубчета
  • Лука се нарязва на шайби
  • Моркова, пипер и патладжана се наряззват на много ситно.

Начин на приготвяне

В по дълбока тенджера запържваме лука с моркова,патладжана и чушката за около 2-3 мин.Добавяме месото със щипка червен пипер е разбъркваме.Запържваме за около 5 мин докато месото добие по- бял вид. Наливаме вода около 4-5 ч.ч. Оставяме да ври на слаб огън.Доливаме вода ,ако е нужно.За около 30 мин се сваряват месото и картофите, тогава добавяме доматеното пюре,магданоза, солта и чубрицата.Оставяме още 10на мин да поври.Когато напълно всички продукти са се свалили сваляме от котлона.
При нужда може да сгъстим с малко брашно промито с вода.
Картофите със свинско може също и да запечем след , като ги запържихме може да се сложат във фурната за около половин час на предварително загрята фурна на 200 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар