8.12.2014 г.

царска туршия

Необходими продукти

  • 8 кг камби нарязани на четири
  • 4кг карфиол, накъсан на розички
  • 2 кг моркови,нарязани на кръгчета
  • 600 г сол
  • 600 гр мед
  • 600 гр захар
  • 2,5 л оцет
  • 2,5 л вода
  • 200 мл олио
  • 10г черен пипер
  • 6 дафинова листа
  • 2 глави чесън на скилидки
  • 2 глави целина с листата, нарязани на парчета
В голям съд се смесват камбите,карфиолът,морковите,целината,дафиновите листа, чесънът и черният пипер.Поръсват се със захарта и половината сол.Разбъркват се леко и се оставят да престоят два часа.Нареждат се в буркани, без да се притискат.Сокът , който се образува при размесването на продуктите , се смесва с водата, оцета, олиото останалата сол и меда,възварява се и се налива в бурканите.Бурканите се затварят с капачки или целофан и се съхраняват на хладно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар