Необходими продукти
- 8 кг камби нарязани на четири
- 4кг карфиол, накъсан на розички
- 2 кг моркови,нарязани на кръгчета
- 600 г сол
- 600 гр мед
- 600 гр захар
- 2,5 л оцет
- 2,5 л вода
- 200 мл олио
- 10г черен пипер
- 6 дафинова листа
- 2 глави чесън на скилидки
- 2 глави целина с листата, нарязани на парчета
В голям съд се смесват камбите,карфиолът,морковите,целината,дафиновите листа, чесънът и черният пипер.Поръсват се със захарта и половината сол.Разбъркват се леко и се оставят да престоят два часа.Нареждат се в буркани, без да се притискат.Сокът , който се образува при размесването на продуктите , се смесва с водата, оцета, олиото останалата сол и меда,възварява се и се налива в бурканите.Бурканите се затварят с капачки или целофан и се съхраняват на хладно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар