8.12.2014 г.

пълнени чушки със сол бешамел

Необходими продукти


  • Пипер-10бр
  • Кайма-0.400гр
  • Ориз- 1ч.ч
  • Чубрица
  • сол на вкус
  • доматено пюре-2 ч.л
  • лук

За соса

  • Прясно мляко-0.300 мл
  • брашно-4-5 с.л
  • олио-4-5 с.л
  • яйца-2бр

Начин на приготвяне

В тиган запържваме на ситно нарязан лук за около 2-3 мин.Добавяме каймата размита с малко вода за да не става на бучки.Изчистваме и измиваме ориза добавяме и него.Подправяме на вкус със сол чубрица и малко доматено пюре.Доливаме 1 ч.ч вода.Разбъркваме по- често, защото ориза може да залепни или загори.Варим всичко за около 15 мин, докато набъбне ориза.Водата трябва да изври, получава се гъста смес.След като сместа е готова в по дълбока тава започваме да пълним чушките.Слагаме от сместа в чушките за целта са необходими по -големи чушки или с по- голям отвор за може по лесно да ги пълним.Пълним с лъжичка може да си помагате и с пръсти да пълните.Когато чушката е напълнена най-отгоре на отвора поръсваме с брашно.Така пълним всички чушки и нареждаме в тавата. Ако ви остане от сместа за пълнене може да я изсипете накрая покрай чушките и ще отиде за соса. Заливаме с вода до половината на чушката да се покрие.Покриваме тавата с фолио.Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около час.
Приготвяне на соса
 В по- дълбока купа разбиваме яйцата добавяме млякото,малко брашно и олио.Разбъркваме добре. С черпак вземаме от горещата вода на чушките и добавяме към соса с непрестанно бъркане ,добавяме около 2-3 черпака.Връщаме цялата смес обратно в тавата.Печем за около още 15-20 мин без фолио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар