2.02.2015 г.

фунийки

Необходими продукти

  1. яйца-2бр
  2. захар-1ч.ч
  3. 1ч.ч кисело мляко
  4. 1/3 ч.ч олио
  5. 1пакетче амонячна сода
  6. брашно
  7. свинска мас за намазване
  8. орехи

За крема


  1. 1 литър прясно мляко
  2. захар
  3. нишесте-2бр
  4. ванилия




Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта,разбъркваме добре добавяме олиото,в друга купа добавяме  киселото мляко с амонячната сода бъркаме докато шупне и тогава смесваме с яйцата.Пресяваме
 брашното и добавяме малко по малко, влиза около 500-600гр брашно замесваме тестото и оставяме да почине малко.Не го правим много твърдо , но и не трябва да лепне, защото след като го разточим няма да можем да го навием на фунията.След като тестото е готово го разделяме на малки топки и разточваме с точилката на тънко, режим на лентички горе долу широки около сантиметър широки.Започваме да навиваме от долната страна без да оставяме дупка,защото крема ще изтече.Аз използвах от едновремешните формички фунийки, всяка една намазах със свинска мас и започнах да навивам лентичката около фунията, нареждаме в намазнена тава и оставяме място, защото се надуват.Пекат се в предварителна загрята фурна да златисто-кафяв цвят.Когато вадим фунията от формата леко завъртаме и дърпаме нагоре иначе ще се начупят.
Правим крема от нишесте, както е описано на опаковката правим го по гъст и напълваме фунийките , отупваме върха в смлени орехи.

За да омекнат от крема е нужно да престоят една нощ.



Няма коментари:

Публикуване на коментар