Необходими продукти
- Брашно - 0,500гр
- Кисело мляко - 5-6 с.л
- вода - 300мл
- сол -1 с.л
- мая- 1 /3 кубче мая
Начин на приготвяне
Смесваме маята със щипка захар и малко вода докато шупне
В отделна купа слагаме пресятото брашно със солта и водата разбъркваме и добавяме шупналата мая.
Започваме да месим тестото , но не много твърдо, оставяме го да втаса на топло и намазвам цялото с олио.
В тиган наливаме олио и след , като се сгорещи вземаме малки късчета от тестото и ги раздърпваме, пускаме ги в сгорещеното олио.Котлона не трябва да е прекалено силен може да останат сурови отвътре а отвън да се препържат много.
Може да се консумират така, със сирене, сладко или друго по наш вкус
Няма коментари:
Публикуване на коментар