23.02.2015 г.

мекици

Необходими продукти

  • Брашно - 0,500гр
  • Кисело мляко - 5-6 с.л
  • вода - 300мл
  • сол -1 с.л
  • мая- 1 /3 кубче мая


Начин на приготвяне

 


Смесваме маята със  щипка захар и малко вода докато шупне
В отделна купа слагаме пресятото брашно със солта и водата разбъркваме и  добавяме шупналата мая.
Започваме да месим тестото , но не много твърдо, оставяме го да втаса на топло и намазвам цялото с олио.

В тиган наливаме олио и след , като се сгорещи вземаме малки късчета от тестото  и ги раздърпваме, пускаме ги в сгорещеното олио.Котлона не трябва да е прекалено силен може да останат сурови отвътре а отвън да се препържат много.
Може да се консумират така, със сирене, сладко или друго по наш вкус

Няма коментари:

Публикуване на коментар