Необходими продукти
- Ориз- 1 1/2 ч.ч. ориз
- пилешки бутчета
- маслини
- сол, черен пипер на вкус
- домат
- магданоз
- лук
- морков
Запържваме в тиган лука и моркова до златист цвят на лука.
Добавяме изчистен и измит ориз разбъркваме добре и наливаме 2-3 ч.ч вода.
След като набъбне ориза нарязваме на ситно магданоз,домат и подправяме на вкус със сол и черен пипер.
Сварявам малко бутчетата в отделна тенджерка и прецеждам и оставям малко от бульона.
Изсипваме ориза в тава нареждаме вече сварените бутчета и слагаме около 100гр маслини.Заливаме с 2-3 ч.ч от бульона и малко вода, ако е нужно при печенето доливам още вода за да не остане сух.Пека във фурна на 200 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар