крем-карамел
Необходими продукти
- 7-8 яйца
- 1 литър прясно мляко
- 250гр захар
- ванилия-2бр
- за карамела-150гр захар
Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата(6-7) със захарта(0.250)
- Стопляме млякото до 37 градуса така че да може да го бутнем с кутрето
- Добавяме постепенно вече стопленото мляко към захарта и яйцата
- Добавяме и ванилията и бъркаме до разтапяне на захарта
- Загряваме фурната на 150 градуса
- В по-дълбока тенджерка слагаме захарта(150гр) която ще направим на карамел
- Изсипваме половината захар бъркаме и след като започне да се карамелизира изсипваме и другата част
- Готовия карамел наливаме па малко на дъното
- Доливаме купичките с готовата млечна смес
- Нареждаме ги в тава
- Доливаме с вода до половината на купичките, тя не бива да завира за да не стане на шупли крема
- Печем на 150 градуса за час, следим водата да не завира може да доливаме вода
- След като са готови ги оставяме да си изстинат в тавата с водата за около 3ч изстиват
- Когато е готов изстинал много внимателно с ножче отделяме крема от стените и го обръщаме в чиния
Няма коментари:
Публикуване на коментар