26.02.2015 г.

крем-карамел

Необходими продукти

  • 7-8 яйца
  • 1 литър прясно мляко
  • 250гр захар
  • ванилия-2бр
  • за карамела-150гр захар

Начин на приготвяне


  1. Разбиваме яйцата(6-7) със захарта(0.250)
  2. Стопляме млякото до 37 градуса така че да може да го бутнем с кутрето 
  3. Добавяме постепенно  вече стопленото мляко към захарта и яйцата
  4. Добавяме и ванилията и бъркаме до разтапяне на захарта
  5. Загряваме фурната на 150 градуса
  6. В по-дълбока тенджерка слагаме захарта(150гр) която ще направим на карамел
  7. Изсипваме половината захар бъркаме и след като започне да се карамелизира изсипваме и другата част
  8. Готовия карамел наливаме па малко на дъното
  9. Доливаме купичките с готовата млечна смес
  10. Нареждаме ги в тава
  11. Доливаме с вода до половината на купичките, тя не бива да завира за да не стане на шупли крема
  12. Печем на 150 градуса за час, следим водата да не завира може да доливаме вода
  13. След като са готови ги оставяме да си изстинат в тавата с водата за около 3ч изстиват
  14. Когато е готов изстинал много внимателно с ножче отделяме крема от стените и го обръщаме в чиния




Няма коментари:

Публикуване на коментар