Необходими продукти
Време на приготвяне около 1ч40 мин- Картофи-0.500гр
- Кайма-0.250гр
- Лук-1глава
- морков-2бр
- чушка-1бр
- Чубрица
- три щипки ориз
- сол на вкус
- олио
- домат-1бр
За заливката
- Кисело мляко-0.200гр
- брашно-3ч.л
- яйца-2бр
Начин на приготвяне
Нарязваме на кубчета моркова,лука и чушката.Запържваме ги в предварително загрято олио за около 5 мин.Добавяме картофите нарязани на много малки кубчета.Размиваме каймата в малко вода за да не стане на топчета.Слагаме я в тенджерата и доливаме 2-3 ч.ч вода.На слаб огън до омекване на продуктите добавяме ориза,сол на вкус,щипка чубрица и един домат.При нужда добавяме още вода, но да не става прекалена воднисто.Изсипваме в тава и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса.Печем около 30 мин до зачервяване и сгъстяване.Правим заливка.В купа изсипваме киселото мляко,яйцата и брашното.Разбиваме ги добре и разпределяме върху цялото ястие.Печем още около 10-15мин до златисто-кафеникав цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар