29.11.2014 г.

мусака

Необходими продукти

Време на приготвяне около 1ч40 мин
  • Картофи-0.500гр
  • Кайма-0.250гр
  • Лук-1глава
  • морков-2бр
  • чушка-1бр
  • Чубрица
  • три щипки ориз
  • сол на вкус
  • олио
  • домат-1бр 

За заливката

  • Кисело мляко-0.200гр
  • брашно-3ч.л
  • яйца-2бр

Начин на приготвяне


Нарязваме на кубчета моркова,лука и чушката.Запържваме ги в предварително загрято олио за около 5 мин.Добавяме картофите нарязани на много малки кубчета.Размиваме каймата в малко вода за да не стане на топчета.Слагаме я в тенджерата и доливаме 2-3 ч.ч вода.На слаб огън до омекване на продуктите добавяме ориза,сол на вкус,щипка чубрица и един домат.При нужда добавяме още вода, но да не става прекалена воднисто.Изсипваме в тава и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса.Печем около 30 мин до зачервяване и сгъстяване.Правим заливка.В купа изсипваме киселото мляко,яйцата и брашното.Разбиваме ги добре и разпределяме върху цялото ястие.Печем още около 10-15мин до златисто-кафеникав цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар