8.12.2014 г.

парени пиперки

Необходими продукти
  • пиперки
  • сол
  • захар
  • олио
  • вода
  • черен пипер
  • чесън
  • целина
  • дафинов лист
Начин на приготвяне
6 кг пиперки се избучват, махат се опашките
Прави се саламура от
  • 1л оцет
  • 1л вода
  • 0.250 гр захар
  • 0,200 гр сол
  • 0,200 гр олио

Смесваме продуктите и сгорещяваме саламурата, в нея потапяме пиперките до промяна на цвета.Нареждат се в буркани и в тях се слага чесън,цилена,дафинов лист и черен пипер.
Залива се със останалата саламура,запечатва се с капачки и се вари 30 мин

Няма коментари:

Публикуване на коментар