30.05.2016 г.

картофи на фурна с пилешки бутчета

необходими продукти

7-8 бр. пилешки бутчета
 1 кг картофи
4-5 с.л. олио
1/2 с.л. сол
червен пипер
соев сос
пилешки бульон
черен пипер
краве масло
бира


начин на приготвяне

 Картофите се нарязват на парченца. Нареждат се в тавичка, като към тях се добавя и ситно нарязаният лук. Пилешките порции се нареждат отгоре и се намазват с масълце. Останалото масло се нарязва на парченца и се слага равномерно в тавата. Отгоре се поръсват с градинските подправки и се долива бира. Долива се с водата и ястието се пече на умерена фурна. Малко преди да се извади от фурната, се слага и накълцаният на ситно магданоз или копър


Няма коментари:

Публикуване на коментар