12.01.2015 г.

гювеч с картофи

Необходими продукти

Време за приготвяне около час

  • Картофи-0,500 гр
  • Грах от консерва
  • тиквичка
  • домат-2бр
  • лук
  • морков
  • чушка
  • сол на вкус, черен пипер, чубрица,червен пипер
  • олио
  • скилидка чесън

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука и го запържваме в малко олио до златист цвят добавяме към него червен пипер наситно нарязана чушка,тиквичката и на малки кубчета морков.Обелваме и нарязваме картофа на кубчета или на по-дебели филийки и го добавяме.Разбъркваме добре и доливаме вода.Когато омекнат картофите добавяме на ситно нарязано домати и граха от консерва.Граха е сварен и се оставя за това да се сложи накрая.Домата го нарязваме накрая , защото ако картофите не са сварени могат да останат твърди.Подправяме на вкус със сол,черен пипер и чубрица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар