20.01.2015 г.

мляко с ориз

необходими продукти

  • ориз-0,250 гр
  • вода
  • прясно мляко-1 литър
  • захар-10 с.л
  • ванилия
  • канела по желание


Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме ориза, добавяме го в тенджера и заливаме с вода около 150 гр.След като водата изври доливаме прясното мляко.Готвим на бавен огън , защото ориза бързо залепва и загаря.Варим още 15-20 мин докато ориза спре да хрупа, добавяме ванилията и захарта.След като е готово може да го оставим за 30 мин в тенджерата със захлюпен капак за да набъбне още. Изсипваме го в купички и поръсваме с малко канела най-отгоре.Сервира се като десерт топъл или охладен

Няма коментари:

Публикуване на коментар