1 пакет (800 г) бутер тесто
800 мл прясно мляко
1 ч.ч. захар
125 г масло
3 яйца
4 с. л. брашно
4 ванилии
Начин на приготвяне
Оставяме бутер тестото да се отпусне.Избираме подходяща тава за печене, ако искаме тортата да е кръгла трябва да печем в кръгла тава.В моя случай аз избрах правоъгълна.
След като се изпекат, докато са още топли се разделят на две. Понеже тестото е многолистно разделянето става много бързо и лесно, само с ръце. Остатъците от тестото също се изпичат до златисто, накрая се ползват за украса на тортата.
В подходящ съд на котлона слагаме 600 мл прясно мляко, маслото, захарта и ванилиите. Бъркаме, докато кипне. В друга купа разбиваме 200 мл прясно мляко, 3 яйца и пресетите 4 с. л. брашно. Разбиват се с миксер, докато получим гладка смес. На бавна струя сипваме яйчената смес към кипналото на котлона мляко, като непрекъснато бъркаме. Кремът се вари докато се сгъсти.
След като е готов, оставяме крема да изстине малко. Блатовете също трябва да се охладят.
Взимаме формата с отделящи се страни и слагаме първата половина от блата.Отгоре сипваме крем. После следващия блат и пак крем, така редуваме до края.
След като сме готови, натрошаваме останалото, предварително изпечено до златисто, бутер тесто отгоре, за украса. Завиваме тортата с фолио и оставаме да се охлади в хладилник. Поне 4-5 часа. Тортата става много фина и затова е добре, да се приготви във форма с отделящи се страни.
След като сме готови,натрошаваме отгоре изпечените до златисто остатъци от бутер тестото за украса. Завиваме тортата с фолио и оставяме в хладилник да се охлади
<meta name = "B-verify" съдържание = "c578496cf82b8ecc4e81b823af8e724f964a68aa" />
Няма коментари:
Публикуване на коментар