30.01.2018 г.

кифлички


Необходими продукти:
  • 8 с. л. захар
  • 1 ч. л. сол
  • 3 с. л. олио
  • 2 яйца
  • 800 г брашно
  • течен шоколад, мармалад или локум
  • мая
  • 30мл прясно мляко
Начин на приготвяне
В 30 МЛ ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО СЕ РАЗБИВА МАЯТА С 1 С Л ЗАХАР И СЕ ОСТАВЯ ДА ШУПНЕ. ЗАМЕСВА СЕ ТЕСТО И СЕ ОСТАВЯ ДА ВТАСА 30 МИН НА ТОПЛО ПОКРИТО С ФОЛИО. РАЗДЕЛЯ СЕ НА 2 ТОПЧЕТА ВСЯКО СЕ РАЗТОЧВА И СЕ НАРЯЗВА НА 12 ТРИЪГЪЛНИКА. В ШИРОКАТА ЧАСТ СЕ СЛАГА ПО 1 Ч. Л. ТЕЧЕН ШОКОЛАД,ЛОКУМ ИЛИ МАРМАЛАД И СЕ НАВИВА НА КИФЛИЧКИ.
НАРЕЖДАТ СЕ В НАМАЗАНА С ОЛИО ТАВА ИЗЧАКВА СЕ 15 МИНУТИ И СЕ НАМАЗВАТ С РАЗБИТ ЖЪЛТЪК С МАЛКО ОЛИО И СЕ ПОРЪСВАТ СЪС ЗАХАР. ПЕЧЕМ В ЗАГРЯТА ФУРНА 180 ГРАДУСА ЗА 20-25 МИН 



Няма коментари:

Публикуване на коментар